Oct '14 02

Simplitatea este adevarata libertate

Nu era in planul meu pe ziua de azi. Dar pentru prima oara de cand trec pe acolo, atentia mi-a fost atrasa de indicatorul ce semnala Casa lui George Enescu. Am urmat semnul si m-am umplut de emotie. Pianul era acolo, partiturile de la Oedip erau acolo, pe masa, un telefon care avea o placuta metalica pe care statea scris “fabricat in Paris” era acolo.

Am vazut tablouri, fotografii si pret de cateva clipe am fost transpusa in timp. Mi-am imaginat sufrageria o veritabila sala de concerte pentru prieteni si apropiati. Am privit prin ferestre si m-am intrebat ce simtea si ce ganduri avea el, cand privea peisajul din fata ochilor. Sunt toate in operele lui.
Pe langa toate acestea, pretul biletului este de 6 lei. La intrare, o doamna blanda si amabila va inmaneaza bucuroasa un ghid audio care va poarta prin istoria casei si a obiectelor de acolo.

Am plecat de acolo vibrand de emotie. Asa ca data viitoare, cand mai treceti prin Sinaia, va invit sa faceti un popas acolo. Cine stie ce raspunsuri gasiti. Eu am aflat un bilet pe o masuta dintr-un colt al sufrageriei, pe care statea scris:

“Simplitatea este adevarata libertate.”
– George EnescuImagini in cuvinte, despre: